Metallica - Load

Load apare ca produsul a celor 5 ani de pauză după apariţia albumului "negru" in 1991. În această perioada au fost totuşi înregistrate peste 30 de demouri, deci activitatea creatoare din formaţie nu a tras pe dreapta, jumate din piese au ajuns în Load, iar cealaltă jumătate au ajuns să fie înregistrate pentru ReLoad. Despre aceste albume surori putem spune că reprezintă o etapă de maturizare a formaţiei din punct de vedere artistic, acum fiind vizibile multe influenţe de blues şi country, sound-ul în general fiind mult mai îngrijit şi şlefuit iar compoziţia pieselor duce mai mult spre heavy metal decât spre trash.

Ca puncte centrale putem număra "The House Jack Built", "Until it Sleeps", "Bleeding Me", "Mama Said" şi "Ronnie". Evident, această selecţie este una personală însă am luat în calcul complexitatea compoziţiei, versurile şi sound-ul pentru a construi un best of.

Ca poveşti legate de înregistrarea albumului e de menţionat reducerea duratei piesei "The Outlaw Torn" cu un minute din motive tehnice, nu ar fi încăput toate piesele pe un singur CD. Minutul în plus se găseşte pe single-ul "The Memory Remains".

Coperta este un studiu fotografic realizat de Andres Serrano în 1990 intitulat "Seman and Blood III"

Until it Sleeps




Informaţii:

Data lansării: 4 iunie 1996
Perioada înregistrării: mai 1995 - februarie 1996
Gen: Heavy Metal, Hard Rock
Durata: 78:59
Casa de Discuri: Elektra
Producător: Bob Rock

Comentarii

Postări populare