Azam Ali

Azam Ali s-a născut în 1970 în Teheran, capitala Iranului. La vârsta de 4 ani se va muta cu familia în India, deci fiind în acest mod absentă de la
"revoluţia islamică". În această ţară va efectua 11 ani de studii, cultura indiană modelând-o în anii de formare. De menţionat este că şcoala în care şi-a făcut studiile punea accentul pe arte şi spiritualitate, element influent în viitorul artistei şi evident în muzica acesteia.

Un moment important va veni în 1985, când împreună cu mama ei va pleca în America. Deşi calităţile ei vocale o recomandau spre o carieră în această direcţie alege să studieze instrumentele, în mod special santurul, un fel de ţambal persan, alături de maestrul Manoocher Sadeghi. După mulţi ani de studii işi va da seama că acest instrument nu o repreintă în întregime şi va începe să-şi cultive vocea.

În momentul de faţă locuieşte în Los Angeles şi activează în principal în Vas, un duet cu percuţionistul Greg Ellis. Pe lângă Vas mai cântă şi în Niyaz, o formaţie iraniană.


Comentarii

Postări populare